Традиційний сезон кавунів і динь в Україні починаєтьч в серпні, але через глобальні зміни клімату, ягоди вже зараз массово дозрівають в усіх регіонах і зявляються в продажі в середині липня. Проте їсти їх потрібно обережно.
Кавуни і дині, що достигли до середини липня, максимально накопичують нітрати, які потрапляючи в організм, є небезпечним концерогеном. Гранично допустима норма концентрація нітратів для кавунів неповинна перевищувати 60мг/кг, для динь – 90 мг/кг. Найчастіше рівень нітратів перевищує норму у динях.
Ознаками нітратів у кавуні є: жовті грунтові плями на корі, помаранчевий відтінок мякоті, слиз навколо насіння. Насторожити вас повинні і грубі білясті волокна і пустотіла мякоті. Кавун повинен бути чисти і цілим. Ніколи не купуйте
...
Читати далі »