Головна
Реєстрація
Вхід
Четвер
02.05.2024
17:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2018 » Липень » 27 » Засоби захисту від гнусу та кровосисних комах.
10:34
Засоби захисту від гнусу та кровосисних комах.

З настанням літа  реєструється  масова поява кровосисних комах та кліщів. Комари, мошки, ґедзі, кліщі  крім своїх укусів є ще й переносниками  збудників деяких інфекційних захворювань. Де численність гнусу велика, для захисту використовують відлякуючі засоби – репеленти.                                            рис2рис

           Для захисту від комарів та мошок здавна люди застосовували пахучі трави, рослинні масла, дим і т.д. Сучасні репеленти – це в більшості хімічні препарати з більш подовженим терміном дії. Основу їх  складають прості та складні ефіри, спирти, альдегіди, ефірні масла.

          Вибір протикомариних  засобів залежить від того, в якій ситуації ви знаходитесь. Щоб забезпечити собі нормальний сон  в квартирі, на дачі, в номері санаторію, дитячих оздоровчих базах можна використовувати фумігатори, тобто ті репеленти, які  діють на відстані. Вони бувають піротехнічні та електричні.

      Якщо ж ви знаходитесь на відкритому повітрі, прийдеться  використовувати репелент в вигляді крему, лосьйону, олівця, спрея. Для нанесення на шкіру призначені водноспиртові чи емульсійні  лосьйони, креми, розчини та піни в аерозольних балонах. Невелику кількість даних розчинів наносять на руку, потім, намагаючись не втирати, змазують відкриті частини тіла. Захисна дія препаратів неоднакова. Креми та емульсії забезпечують найбільш триваліший захист – 2-6 годин.

           В районах, де дуже багато гнусу та кліщів, для захисту від них необхідно обробляти репелентними препаратами одяг, сітки, накидки. Для зменшення зальоту кровосисних комах в приміщення рекомендується змащувати репелентами занавіски, штори, сітки на вікнах. Для обробки одягу в емальований чи оцинкований посуд наливають емульсію чи розчин репеленту і залишають в ньому речі на 20-30 хвилин. Потім злегка віджимають і вивішують для просушування на відкритому повітрі в тіні або в добре провітрюваному не житловому приміщенні не менше, ніж на 5-6 годин. Відлякуюча дія після такої обробки зберігається 3-5 тижнів. Якщо ж одяг не використовують регулярно, то зберігати його  можна в поліетиленових пакетах. Зрошення одягу з аерозольного балону проводиться  (20 секунд для захисту від гнусу, 40 секунд – від кліщів) на відкритому повітрі на відстані 10-12 сантиметрів. Одяг, оброблений таким чином, оберігає від кровососів на протязі 1-3 діб.

            Застосовуючи любий репелентний засіб, необхідно суворо дотримуватись мір застороги, що вказані на етикетці.

           При нанесенні препарату на шкіру, необхідно слідкувати щоб він не попав в очі та рот, на поранення. Якщо на шкірі з’явилось подразнення від препарату, то користуватись їм не рекомендується. Посуд, в який наливали емульсії чи розчини репелентів, непридатний для приготування їжі та зберігання продуктів.

           Репелентні препарати не можна застосовувати вагітним та дітям. Дітям після трьох років можна використовувати тільки спеціальні дитячі засоби, чітко дотримуючись вікових обмежень. Взагалі, дітей краще оберігати від літаючих кровососів протимоскітними сітками або наносити захисний засіб на одяг. Придбати протикомарині засоби можна в аптечній мережі, супермаркетах або на різних сайтах в інтернеті, для обробки приміщень від гнусу.

Переглядів: 270 | Додав: naumenkoav2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz