Головна
Реєстрація
Вхід
Понеділок
06.05.2024
18:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2018 » Березень » 13 » Профілактика кишкових інфекцій серед організованих дітей
11:22
Профілактика кишкових інфекцій серед організованих дітей

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зараження відбувається через забруднені бактеріями або вірусами продукти харчування, воду, предмети побуту, руки. Період від моменту потрапляння збудника в організм до появи симптомів захворювання (слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота та діарея) може становити від декількох годин до семи днів.

У 2017 році захворюваність на гострі кишкові інфекції серед населення області зросла на 9,1%, зареєстровано 7540 випадків. Більш ніж 70% захворілих – це діти, що обумовлено особливостями фізіологічного розвитку дитячого організму, нерозвиненими навичками особистої гігієни та тісним спілкуванням в організованих колективах. Щороку реєструються групові випадки та спалахи гострих кишкових інфекцій, у тому числі серед дітей в організованих дитячих колективах. Причиною виникнення спалахів є порушення санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень, обладнання та організації харчування дітей.

Для профілактики виникнення і поширення гострих кишкових інфекцій в організованому колективі необхідно забезпечити:

— щоденний ранковий прийом дітей та моніторинг відвідування закладу;

— своєчасне виявлення хворих і носіїв інфекції, ізоляція їх від здорових;

— систематичне прибирання території та якісне вологе прибирання приміщень;

— створення безпечних умов організації харчування дітей (контроль постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини, дотримання технології приготування страв, правил зберігання продуктів харчування та термінів реалізації, контроль роботи холодильного та технологічного обладнання);

— маркіровку та доброякісну обробку кухонного та столового обладнання, посуду, інвентарю;

— дотримання правил особистої гігієни персоналом та дітьми (мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці, відвідування туалету);

— використання персоналом санітарного одягу за призначенням;

— належний питний режим (для приготування їжі використовувати воду з централізованих джерел водопостачання, для пиття бутильовану або кип’ячену).

Особливу увагу треба приділяти санітарно-освітній роботі серед персоналу, дітей, батьків.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити ніж лікувати! Будьте завжди здорові!

 

Переглядів: 271 | Додав: naumenkoav2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz