Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
03.05.2024
06:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2018 » Липень » 13 » Профілактика кишкових інфекцій
09:24
Профілактика кишкових інфекцій

Кишкові інфекції викликають патогенні бактерії та віруси. Для цих інфекцій характерний фекально-оральний механізм передачі, коли збудник потрапляє з виділеннями хворих людей в зовнішнє середовище, а потім з їжею чи водою – в травний канал здорової людини і викликає захворювання. Зараження може відбуватись також в побуті через забруднені руки, посуд, побутові речі, може переноситься мухами та тарганами.

Джерелом інфекції є хворі люди, епідемічну небезпеку представляють особи без клінічних проявів хвороби та носії. Кишкові захворювання можуть протікати з різноманітними клінічними проявами, але характерним для всіх ГКІ є загальна інтоксикація організму і враження шлунково-кишкового тракту, що проявляється підвищенням температури тіла, головним болем, розладами травлення (нудота, блювота, діарея).Для багатьох збудників кишкових інфекцій всі харчові продукти являються поживним середовищем, де вони не тільки зберігаються, але й розмножуються. Інфікування продуктів харчування відбувається при зіткненні сирих та готових продуктів, при їх неправильному зберіганні та транспортуванні, при використанні загального кухонного інвентаря для обробки напівфабрикатів та готових виробів. Дотримання правил особистої гігієни, правил приготування й зберігання їжі – запорука значного скорочення захворюваності кишковими інфекціями.

Продукти харчування необхідно зберігати, дотримуючись умов і термінів придатності, що вказані на упаковці: продукти, які не підлягають термічній обробці - окремо від сирого м’яса, риби, напівфабрикатів; швидкопсуючі продукти - у холодильниках при температурі +4 - +80С. Існують певні строки їх зберігання. Так, м’ясний фарш можна зберігати в холодильнику не більш 6 годин; торти, тістечка, м’ясні напівфабрикати – 36 годин, смажені котлети – 24 години; варені ковбаси – 48 годин. Розливне молоко, а надто куплене на базарі необхідно кип’ятити. З метою профілактики розповсюдження ГКІ дуже важливо забезпечити якісне водопостачання, каналізування та очистку населених пунктів, дотримання правил готування та зберігання харчових продуктів, дотримання особистої гігієни.

У випадку виникнення симптомів кишкової інфекції необхідно звернутися в лікувальний заклад, не займатися самолікуванням.

Переглядів: 229 | Додав: naumenkoav2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz