Головна
Реєстрація
Вхід
Субота
04.05.2024
04:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2018 » Червень » 6 » Профілактика гострих кишкових інфекцій
11:15
Профілактика гострих кишкових інфекцій

         Літнє тепло в розпалі,але разом з тим  підвищення температури повітря створюються благоприємні умови для розмноження збудників інфекційних захворювань. Разом з порушенням санітарних правил в об»єктах торгівлі,на ринках і навіть в домашніх умовах при недотриманні вимог санітарних правил, при порушенні технології приготування страв, порушенні термінів  та умов зберігання  швидкопсуючих харчових продуктів – все це сприяє активізації  мікроорганізмів, які викликають гострі кишкові інфекції,харчові отруєння.

 Для всіх видів кишкової інфекції є характерним є те, що хвороботворні мікроорганізми перебувають у кишківнику людини чи тварини, а потрапляють в організм людини з їжею чи водою. Захворіти можна і через брудні руки.

Сприйнятливість людей до кишкових захворювань дуже висока, особливо часто хворіють діти, бо малятам важко виконувати правила гігієни, та й захисні сили слабші.

                 Росту хвороб сприяють погодні умови, купання у річковій воді і заковтування її, вживання не митих овочів та фруктів . Ще до попадання продуктів на кухню, необхідно запобігти їх  зараженню! Продукти, які не підлягають термічній  обробці( ковбаса, сир, масло, тощо) повинні упаковувати окремо від сирого м”яса,  риби, напівфабрикатів.  Швидкопсуючі продукти повинні зберігаютися в холодильнику при температурі +8 градусів Цельсія, існують терміни зберігання продуктів харчування і необхідно їх дотримуватись.  Хочу звернути  особливу увагу жителів району на  те, що  в літній період  не варто  купувати ковбасні вироби  на ринках,так як не завжди витримуються умови зберігання та реалізації, а зачасту можна спостерігати той факт,що ковбасні вироби реалізуються загалом під палючим сонцем. звісно не всі такі нерадиві приватні підприємці, але як не прикро це констатувати на даний час зустрічаються і такі. Слід пам’ятати, посуд слід мити гарячою водою після кожного приготування їжі, по можливості ошпарювати окропом м”ясорубку та зберігати в місцях недоступних для мух. Овочі, фрукти, ягоди перед вживанням слід мити в проточній воді.

 Молоко, яке реалізується в торгівельній мережі підлягає пастерізації, що зменшує кількість мікробів в ньому. Куплене молоко на розлив, або на базарі слід обов”язково кип”ятити.

 Не останню роль у поширенні кишкових інфекцій відіграють мухи. Живуть вони в місцях багатих на органіку ( смітники, перегній, нечистоти ) перелітаючи в житлові приміщення, комахи сідають на харчові продукти і таким чином заражують їх збудниками хвороб, яких переносять на лапках і черевці. Щоб перекрити мухам доступ у приміщення, вікна необхідно засітчувати, для знищення комах  використовуються липкі стрічки, мухобійки, різноманітні спреї.

 Найнебезпечнішою є вода , що подається централізовано у водогонах, бо  її піддають очищенню та знезараженню хлором, у нешкідливих для людини дозах. При купанні  у річках та інших   водоймах слід пам”ятати, що вода може бути зараженою виділеннями хворого чи носія інфекцій,і ні в якому разі не заковтувати воду.

                 І самий головний аспект, включає в себе регулярне миття рук, перед їжею та її приготуванням, після кожного відвідування туалету незабудьте використовувати мило. Мийте руки самі і привчить до цього своїх дітей, так як недостатнє  виконання правил особистої гігієни може призвести до появи захворювання. Хворобу легше і дешевше попередити ніж потім лікувати.

Переглядів: 243 | Додав: naumenkoav2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz