Головна
Реєстрація
Вхід
Понеділок
20.05.2024
05:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2017 » Листопад » 13 » короста
15:33
короста

Профілактика і симптоми корости

Короста - паразитарне захворювання шкіри, збудником якого є мікроскопічний кліщ. Паразит проникає в шкіру людини, прориваючи там незліченні ходи.
Активізується коростяний кліщ в темний час доби, тому в цей час симптоми корости, як правило, посилюються.
Основні симптоми корости - сильний свербіж шкіри, пошкодження шкірних покровів (тріщини, кірочки, виразки, пухирці) і специфічні коростяві ходи, припухлі смужки білого кольору. Місцями локалізації коростявого кліща найчастіше стають міжпальцеві області, пахви, згини ліктів, зап'ястя, долоні, сідничні і пахові складки. Зрідка уражаються області сідниць і живота.


Захворювання починається з потрапляння на шкіру збудників хвороби - коростяних кліщів. Ледь опинившись на поверхні епідермісу нового «господаря», кліщі починають активно розмножуватися. Запліднена самка заривається під шкіру і відкладає яйця. Новонароджені кліщі в свою чергу вибираються на поверхню і цикл повторюється. Як вже говорилося вище, життєдіяльність кліщів посилюється вночі, разом з нею поглиблюються і симптоми корости.

У дітей грудного віку висип при захворюванні на коросту нагадує кропив'янку. Також існує рідкісний різновид хвороби, звана норвезькою коростою, при якій свербіж відсутній майже повністю, але шкіра уражається досить сильно. Атипові форми корости можуть протікати без помітних коростявих ходів або зі слабко вираженими в цілому симптомами (у охайних людей). Хвороба буває значно ускладнена бактеріальною інфекцією, занесеною кліщем під шкіру і, звичайно, самим хворим при розчісуванні нігтями уражених кліщем ділянок.

Профілактика корости

Поширена помилка, нібито коростою можна заразитися тільки в антисанітарних умовах і будучи неохайним, але теоретично від зараження не застрахований ніхто. Краща профілактика корости - це своєчасне виявлення вогнищ інфекції. Тому при перших підозрах про початок хвороби необхідно звернутися до дерматовенеролога. Всіх хто контактував з хворим бажано піддати профілактичній (разовій) обробці протикліщевим препаратом. Одяг і постільну білизну витримують в герметичній упаковці близько тижня, після чого кліщі зазвичай гинуть.



 


 

Переглядів: 252 | Додав: naumenkoav2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz