Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
10.05.2024
03:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2019 » Листопад » 6 » Що таке скарлатина і чим вона небезпечна.
10:29
Що таке скарлатина і чим вона небезпечна.

На даний час в Варвинському районі реєструються випадки захворюваності на скарлатину.

Скарлатина є однією з найбільш гострих інфекційних захворювань. Дана хвороба характеризується різким погіршенням стану, підвищенням температури тіла, ангіною, тривалою лихоманкою, а також почервоніннями по всьому тілу у вигляді червоних крапок. Збудниками цієї хвороби є бактерії, під назвою бета-гемолітичний стрептокок.

У більшості випадків, скарлатину хворіють саме в дитячому віці, але дорослі, також можуть захворіти. Зараження відбувається при спілкуванні з іншими дітьми в дитячому садку, в школі та місцях масового скупчення людей: у громадському транспорті і т.п. Також, зараження може відбутися при недотриманні особистої гігієни: невимиті руки, іграшки, чужий рушник і т.п.

У дорослої людини протягом хвороби проходить набагато легше, ніж у дитини, так як дорослий організм більш адаптований до подібних захворювань, ніж дитячий організм.

При потраплянні бактерій, що викликають скарлатину, на мигдалини (гланди) утворюється і стрімко розмножується бета-гемолітичний стрептокок. З цієї причини, одним з перших ознак цього захворювання є наявність ангіни.

Скарлатина, у дитини, може дати ускладнення, як гнійні так і алергічні: отит, нефрит, дерматит.


Симптоми і лікування скарлатини: є біль у горлі. Причому, якщо оглянути горло зсередини, то воно буде яскраво червоного кольору з сильно збільшеними мигдалинами, а язик і піднебіння будуть обложені сірувато-білим нальотом, що відрізняється від звичайної ангіни. На 4-5 день наліт зникає. Причому не тільки губи, язик і горло стають червоного кольору, це відноситься і до губ.

Найбільш важливим симптомом скарлатини є поява висипу. Висип з'являється, зазвичай на 2-ий день після хвороби. Спочатку на обличчі, шиї і верхньої частини тулуба, потім, висип поширюється на бічні сторони тіла і внутрішню частину стегон. Важливим ознакою цього захворювання, є на згинах кінцівок (ліктьові згини, паху, під колінами, на шиї і т.п.). Якщо на уражену ділянку шкіри натиснути рукою, то висип тимчасово зникне, а потім з'явиться знову.


Правила поведінки:

Потрібно звернутись до лікаря, дотримуватись постільного режиму до десяти днів. Рекомендується полоскання горла розчином фурациліну, ромашкою або календулою. В обов'язковому порядку звертайтеся до лікаря, який призначає антибіотики та протиалергічні препарати.

Як правило, курс лікування скарлатини займає 10 днів. Лікування дорослих і дітей практично однакове.


Потрібно пам'ятати, що займатися самолікуванням небезпечно для вашого здоров'я і, навіть, життя! Тому, потрібно обов'язково звертатись до лікаря. Кожен випадок захворювання індивідуальний і вимагає особливого підходу. Не забувайте про це, і, будьте здорові!

Переглядів: 186 | Додав: lifeby070 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz