Головна
Реєстрація
Вхід
Понеділок
13.05.2024
04:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Варвинське районне лабораторне відділення

Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2021 » Грудень » 28 » Омікрон закриває світ: нові летальні випадки та обмеження.
19:01
Омікрон закриває світ: нові летальні випадки та обмеження.

Омікрон закриває світ: нові летальні випадки та обмеження

“Омікрон” спричинив хаос у світі: перші випадки смерті і тисячі скасованих авіарейсів

 

Новий штам коронавірусу з ПАР “Омікрон” продовжує активно ширитись світом. За прогнозами ВООЗ, уже невдовзі цей варіант може стати домінантним в Європі. Зокрема, минулого тижня країни почали фіксувати перші смерті від “Омікрону” та вводити нові обмеження.

Про те, чому “Омікрон” спричинив хаос у світі, читайте у матеріалі NTA.

Омікрон стане домінувати в Європі

Новий штам коронавірусу почне домінувати в Європі уже протягом найближчих тижнів.

“Ми бачимо насувається шторм. Протягом декількох тижнів “Омікрон” буде домінувати в більшій кількості країн Європейського регіону, підштовхнувши вже завантажені системи охорони здоров’я ближче до краю прірви”, – заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханса Клюге.

Штам “Омікрон” виявили вже у 106 країнах світу. При цьому, штам домінує у ВеликобританіїДанії та Португалії.

Рекордні зараження

У багатьох європейських країнах реєструють рекордно високі рівні заражень. Так, у Великій Британії зафіксували рекорд на Різдво – у понад 122 тис. осіб зареєстрували коронавірус. У зв’язку з цим на самоізоляцію в Британії відправили понад 600 тис. людей – тих, хто захворів, і хто з ними контактував.

У Німеччині на Різдво виявили 22,2 тис. нових випадків зараження, 157 людей померли. Ще днем раніше в країні виявили 35,4 тис. заражених.

У Португалії штам “Омікрон” став уже домінуючим. Саме його виявляють у більшості нових хворих. Станом на 22 грудня понад 60% людей зараженф цим штамом. Відтак, з 25 грудня в Португалії посилили обмеження: школи, бари та нічні клуби будуть закриті до 10 січня. В Ірландії у понад 80% нових хворих – “Омікрон”. У столиці Індії Делі через поширення коронавірусу вводять комендантську годину.

Про рекордні захворювання повідомили у Франції. На Різдво коронавірус підтвердили у понад 94 тис. осіб.

За даними американського Університету Джона Хопкінса, у світі від коронавірусу померло майже 5,4 мільйона людей.

Омікрон скасував тисячі авіарейсів

З 24 по 26 грудня, коли жителі західних країн святкують Різдво, у світі скасували майже 8 тисяч авіарейсів.

Найбільше постраждали США та Китай. За даними сайту FlightAware, тільки в неділю було скасовано понад 2 тис. рейсів, у тому числі понад 640 – до американських аеропортів або з них. У понеділок, 27 грудня, скасували ще понад 1 400 рейсів.

Авіакомпанії повідомляють, що багато співробітників не змогли вийти на роботу, оскільки у них виявили коронавірус, або вони контактували з людьми, які отримали позитивний тест. Нагадаємо, що, наприклад, авіакомпанія Ryanair скасувала на січень 17 рейсів з України в Італію. Призупинення рейсів діятиме від 10-го до 31-го січня 2022-го року.

Перші смерті

Ще близько місяця тому у ВООЗ заявляли, що “Омікрон” не спричинив ще жодного випадку смерті. Утім, країни все частині починають повідомляти про перші летальні випадки на своїй території.

  • Австралія
  • Німеччина
  • Велика Британія
  • Ізраїль
  • США

Омікрон в Україні

18 грудня в Україні підтвердили перший випадок штаму коронавірусу “Омікрон”. Особа, яка виявилася інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об’єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт із хворими на COVID-19. Щоправда, пацієнтка вже має негативний ПЛР-тест. Перебіг хвороби у неї пройшов майже без симптомів.

До слова, тепер частина українців з COVID-19 здаватимуть два ПЛР-тести, щоб виявити штам коронавірусу “Омікрон”.

“Для того щоб більш фокусно і швидше приймати рішення саме по циркуляції “Омікрона” в Україні, ми вирішили трохи змінити підходи до лабораторної діагностики”, – зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Симптоми та прогнози

Прогноз про те, як може розвиватися “Омікрон” читайте в інтерв’ю з професоркою, провідною епідеміологинею МОЗ Наталією Виноград – тут.

Також  вона розповіла й про симптоми нового штаму ковіду. Зокрема, у першу добу перебігу хвороби спостерігаються відчуття сильної втоми, підвищена температура тіла, інтоксикаційний синдром, біль у м’язах і голові.

«Дуже голова болить – це один з провідних симптомів і зараз. Нюх – ні, смак – ні. Тобто все так, як і при «Дельті». Але зараз ще є дуже різка загальмованість, втомлюваність до ступорозного стану. Людина стає не контактною з першої доби. А ще поява висипів на шкірі», – описала вона особливості «Омікрону».

Ще новий штам “Омікрон”  має високий рівень контагіозності – зараз це 95%.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала 28 листопада перші відомості про характеристики нового південноафриканського штаму коронавірусу “Омікрон”.

Переглядів: 97 | Додав: lifeby070 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz