На протязі березня 2018 року згідно плану «Моніторингових досліджень» лабораторно обстежено:
ДНЗ « Пролісок» с. Остапівка:
1.вода питна на м/б та сан-хім показники – 1;
2.хачові продукти на м/б показники -2;
3.змиви з об’єктів довкілля на БГКП – 10, із них 5 не відповідають вимогам (виявлено E. сoli), що становить 50%;
4. деззасіб – 1;
5.дез. розчин – 1.
Журавська ЗОШ І – ІІІ ст. с. Журавка:
1. харчові продукти на м/б показники -2;
2. змиви з об’єктів довкілля на БГКП – 20, із них 6 не відповідають вимогам (виявлено E. сoli), що становить 30%;
3. змиви з овочів на ієрсинії – 2;
4. деззасоби – 1;
5. дезрозчини – 2, не відповідає 2 (завищена концентрація);
6. освітленість – 10, не відповідає 1;
7. мікроклімат – 10.
Світличненська ЗОШ І – ІІ ст. с. Світличне:
1. харчові продукти на м/б показники -2;
2. змиви з об’єктів довкілля на БГКП – 10, із них 4 не відповідають вимогам (виявлено E. сoli), що становить 40%;
3. деззасоби – 1;
4. дезрозчини – 2;
6. освітленість – 6;
7. мікроклімат – 6.
Богданівська ЗОШ І ст. с. Богдани:
1. харчові продукти на м/б показники -1;
2. змиви з об’єктів довкілля на БГКП – 10;
3. деззасоби – 1;
4. дезрозчини – 1;
6. освітленість – 5;
7. мікроклімат – 5.
За фізико – хімічними показниками: води артезіанських свердловин – 6( cмт. Варва; с.Світличне);
річка Удай – 1, відхилень в досліджених пробах не виявлено.
За мікробіологічними показниками: води артезіанських свердловин – 6 ( cмт. Варва; с.Світличне);
Вода з колодязя – 2, відхилення 1 за вмістом нітратів.
річка Удай – 1, відхилень в досліджених пробах не виявлено. Всі проби відповідають вимогам.
КЛПЗ «Варвинська ЦРЛ» смт. Варва:
1.вода питна на м/б та сан-хім показники – 2;
2.готові страви на калорійність – 1;
3.змиви з об’єктів довкілля на патогенну мікрофлору – 170;
4.змиви на якість поточної дезінфекції – 30;
5.передстерилізаційна очистка – 10;
6.стерилізатори – 10;
7.стерильність – 15;
8. повітря – 3;
9.деззасоби – 2;
10.дезрозчини – 4;
11.овочі на ієрсиніози – 5;
12.змиви з об’єктів довкілля на БГКП – 10;
13. освітленість – 25;
14. мікроклімат – 81.
15.обстеження персоналу харчоблоку на кишкову групу – 9;
16. обстеження персоналу на стафілокок – 5.
17. харчові продукти на м/б показники -2.
|